Paríž inak – tip na víkend

Pán Iľko spomínal, že sa cez víkend počasie slušne povedané pokazí… takže, ak nie ste majiteľom letenky do Paríža, urobte si ho doma.

Pre tých, čo už videli filmík Ratatouille:

1. Pozorne si preštudujte recept na prípravu úžasnej mňamky ratatouille. Link je na recept, ktorý som osobne vyskúšala a veľmi odporúčam. Pravé jednoduché letné francúzske jedlo. Potom zbehnite do obchodíku alebo Miletičku po ingrediencie.

2. Pustite sa do prípravy tohto pokrmu a ako podmaz si pustite film Ratatouille. Verte mi, má to svoje grády.

3. Keď skončíte, malo by vám ostať cca 40 min filmu, takže ho môžete mať ako podmaz k jedlu. Ak to má byť romantická večera vo dvojici, a pri varení ste vydržali do konca, tak si skúste pustiť Edith Piaf. Samozrejme, nesmie chýbať dobré vínko.

Ratatouille je veľmi veľkorysé jedlo. Môžete ho skombinovať s hocičím, môžete si ho dať s ryžou, zmiešať s mäsom, zemiakmi, či len tak s fajn chrumkavou bagetkou. Tomu sa vraví nadjedlo.

Pre tých, čo ešte nevideli filmík Ratatouille:

1. Každopádne si pozrite tento animovaný skvost, lebo potom nemôžete pri ňom variť, keďže Vás tak zaujme, že pri varení budete riskovať popáleniny.

No a pak pre Vás platia kroky vyššie uvedené.

Bon appétit, mes amis!

a la Lu Hlu

/rozumej: Lucia Hlubeňová/

PS: Pre prípad, že hostia pri stole sú neslovenského pôvodu, pripájam link, kde sa dozviete, ako povedať Dobrú chuť! v mnohých jazykoch. Blysnite sa!

Jeden komentár k “Paríž inak – tip na víkend”

  1. Lucia says:

    Pripajam preklad receptíku do SJ:

    Ingrediencie:
    -4 paradajky
    -3 PL olivového oleja
    -1 veľká cibuľa, nasekaná
    -1 červená paprika, pokrájaná
    -1 žltá paprika, pokrájaná
    -1 baklažán, pokrájaný
    -1 PL paradajkového pretlaku
    -1/2 PL nakrájaného čerstvého tymiánu
    -2 PL čerstvo natrhaných lístkov bazalky
    -2 strúčiky cesnaku, pretlačené

    Postup:
    Urobte nožom krížik na spodok každej paradajky a ponorte ich do vriacej vody na 20 sekúnd. Olúpte šupku z paradajok a nakrájajte dužinu paradajok na stredné kocky. Na miernom ohni zohrejte olej na panvici a pridajte cibuľu. Popražte 2-3 minúty a potom pridajte paradajky a popražte ďalších 5 minút. Premiestnite cibuľu a papriku na tanier a odložte nabok. Na panvicu dajte baklažán a popražte na miernom ohni 5-6 minút. Vráťte cibuľu a papriku na panvicu a primiešajte paradajkový pretlak. Pridajte tymián a paradajky. Prikryte a varte na slabom ohni 15 minút za občasného miešania. Pridajte bazalku a cesnak. Podávajte teplé buď samostatne alebo s pečeným mäsom alebo rybou.

Komentuj


  Letenky Londýn   Letenky Paríž   Letenky do USA   Letenky New York   Letenky Dublin   Letenky Bangkok   Letenky Los Angeles
  Letenky Boston   Letenky Chicago   Letenky Philadelphia   Letenky Miami   Letenky Brusel   Letenky Zürich   Letenky Amsterdam
  Letenky Praha   Letenky do Moskvy   Letenka Kyjev   Letenky Barcelona   Letenka Madrid   Letenky Malaga   Letenky Alicante
  Letenky Palma Mallorca   Letenky Malta   Letenky Tenerife   Letenky Španielsko   Letenka Lisabon   Letenky Rím   Letenky Atény
  Letenky do Anglicka   Letenky Manchester   Letenky Oslo
  Letenky Varšava   Letenky Vancouver   Letenky do Kanady   Letenky do Austrálie   Letenky Sydney
Kontakty | Všeobecné obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Partnerská spolupráca | Pracovné príležitosti | O spoločnosti